Sista omgången av Premier League ska avgöras

Det är dags för den sista omgången av Premier League och alla matcher går av stapeln samtidigt. Det finns mycket spännande att se fram emot. Vem kommer att vinna ligatiteln av Manchester City och Liverpool? Vilket lag tar den sista platsen i Champions League av Tottenham och Arsenal. Dessutom är det en kamp i botten mellan Burnley och Leeds där endast målskillnad skiljer lagen åt inför sista omgången. Hur ska det gå? Vi går igenom förutsättningarna.

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och spela på upplösningen av Premier League

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Vem vinner ligatiteln?

Det är inte ofta som det lever i kampen om ligatiteln inför sista omgången. Manchester City är klara favoriter att vinna ligan då de leder med en poäng och samtidigt har Aston Villa på hemmaplan i sista omgången. En seger där och City är mästare för andra säsongen i rad. För Liverpool gäller det hoppas på ett mirakel av Aston Villa. Om de Liverpool samtidigt gör jobbet och vinner mot Wolves och City tappar poäng är Liverpool mästare. Räkna med en hel del nerver på Etihad om ledningsmålet dröjer.

Kampen om Champions League

Arsenal hade den sista CL-platsen i sin hand men två raka förluster har gjort att Tottenham gått förbi och leder med två poäng inför den sista omgången. Arsenal tar emot Everton hemma som nyss säkrat kontraktet. För Tottenham väntar bortamatch mot redan nedflyttade Norwich, också på bortaplan. Därmed är det Tottenham som har platsen inför sista omgången och skulle de förlora borta mot jumbon vore det givetvis katastrof när de nu kan göra återkomst i Champions League.

Vem håller sig kvar av Leeds och Burnley?

Länge såg det ut som att Everton och Burnley skulle gå en kamp om den sista platsen som ger fortsatt spel i Premier League nästa säsong. Men efter en katastrofal avslutning på säsongen av Leeds är det helt plötsligt de som ligger på nedflyttningsplats inför den sista omgången. En poäng på de fyra senaste matcherna är inget snitt som ger nytt kontrakt. Leeds ska spela borta mot Brentford som gjort en stark säsong. För Burnley väntar hemmamatch mot Newcastle som inte har något att spela för. Räkna med rejäl spänning och dramatik här.

Kampen om Europa League

Manchester United var tippade att utmana om ligatiteln inför säsongen men har inte imponerat och oddsen på att de till och med kan misslyckas att spela Europa League är inte låga men inte heller orimliga. De är två poäng före West Ham på den sista plats som ger spel i Europa League. West Ham i sin tur har en svår bortamatch mot Brighton samtidigt som United avslutar borta mot Crystal Palace som inte visat någon vidare fotboll under säsongen.