Cricket odds – Betta på cricket på nätet

Cricket är världens näst största sport. Med ungefär 2,5 miljarder fans världen över är det bara fotboll som slår den brittiska sporten i popularitet. Cricket spriddes i världen genom det brittiska imperiet, men här i Norden kom vi aldrig i särskilt mycket kontakt med sporten. Därför har cricket ännu idag ett ganska svalt intresse, men saker håller på att förändras. Genom att världen blir allt mer globaliserad, att internet breder ut sig, och att allt fler människor från cricketälskande länder bosätter sig i vårt land, så börjar Sverige och övriga Norden sakta fatta tycke för sporten. För den som gillar odds och betting är cricket ett utmärkt alternativ. Med tävlingar och ligor över hela världen ger sporten en svårslagen bettingupplevelse. Här ska vi gå igenom vad du behöver veta om du vill komma igång med cricket odds.

Hitta oddsen på cricket hos

Spelsida
Bonus
Betyg
Spela
1
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2
100 cash free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Cricket i Sverige och Norden

Sveriges allra första cricketklubb startades 1883 av entusiaster. Därefter hölls sporten länge mest på amatörnivå. Framåt 70-talet började det bli ordentlig fart på migrationen och emigrationen i världen. Sverige tog bland annat emot ett stort antal migranter från Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, Uganda och Afghanistan, och samtliga dessa länder är cricketnationer. Sakta men säkert har intresset växt, och 1990 grundades Svenska Cricketförbundet. Vi fick ett landslag, sporten accepterades av Riksidrottsförbundet, och Sverige gick med i International Cricket Council (ICC); som man ungefär skulle kunna beskriva som cricketens FIFA.

Idag finns det ett 70-tal cricketklubbar i Sverige, och mer än 3000 registrerade spelare. Ett 50-tal klubbar spelar i Cricket Ligan, som är sportens huvudsakliga liga i Sverige. Den högsta divisionen kallas precis som inom fotboll för Allsvenskan. I Cricket Ligan spelas formaten T10, T20 och ODI, och vinnaren av vår nationella T10 liga kvalificerar för att spela i European Cricket League. Sveriges landslag tävlar på internationell nivå med både ett herrlag, damlag och U19. Cricket finns idag på en utbredd nivå i Sverige, Norge, Finland och Danmark, och det är Norge som för det mesta anses ligga längst fram inom sporten i Norden. Island har sedan 2008 ett landslag, men är inte med i ICC.

Cricket – En av världens största sporter

Det som en gång i tiden var det brittiska imperiet kallas idag för samväldet. Samväldet inkluderar 54 länder och stater, och i princip alla dessa har tillhört England en gång i tiden. Under kolonialismens tid spreds cricketen i dessa länder, och än idag är det den största sporten i en majoritet av dem. Nästan en tredjedel av jordens befolkning (2,5 miljarder) har ett cricketintresse. Det finns därför så klart en enorm mängd cricketnationer, ligor och tävlingar där ute. England, Australien, Nya Zealand, Indien, Västindien, Pakistan och Sydafrika klassas som några av världens ledande cricketnationer. Några av de största och viktigaste tävlingarna att hålla koll på inom sporten är:

  • ICC Cricket World Cup
  • ICC World Test Championship
  • ICC T20 World Cup
  • ICC Champions Trophy
  • Asia Cup
  • Champions League
  • European Cricket League

Nästan varje stor cricketnation har dessutom en nationell liga och mängder av tävlingar och turneringar på en regelbunden basis. Det hålls även ofta landskamper, som till exempel den legendariska The Ashes, som alltid utkämpas mellan Australien och England.

Spelformaten i cricket

I grunden är cricket en väldigt tidskrävande sport. Det äldsta (och längsta) formatet kallas för test, och här kan en match hålla på i upp till 5 dagar. Idag hålls test cricket mest som landskamper och uppvisningsmatcher, och det finns inget världsmästerskap i formatet. Istället är det ODI (One Day International) som blivit det mest populära formatet. En ODI match tar upp till en dag, och det är detta format som har den största följarskaran och det sanna världsmästerskapet. T20I (Twenty 20 International) är ett snabbformat som består av högst 20 overs, vilket tar ungefär 3 timmar. T20 är mer avslappnat och lättillgängligt, och växer ständigt i popularitet. Det nyaste formatet heter T10, och en match i detta format håller på i 90 minuter eller 10 overs.

Cricket odds - Betta på cricket på nätet

Spela på cricket odds hos svenska spelsidor

Idag hittar du cricket odds på så gott som varenda spelsida i Sverige. Eftersom att intresset är ganska begränsat i Sverige så är utbudet på Cricket Ligan och Allsvenskan inte jättestort. Men den som är intresserad av sporten överlag hittar så klart massvis med spelmöjligheter på världens större ligor och turneringar. Precis som med andra sporter så finns det liveodds, streamingmöjligheter, cashout, betting bonusar och alla möjliga kampanjer för cricket. Att komma igång är enkelt, och tar inte mer än några minuter. För dig som inte har någon koll på cricket, men är nyfiken på sporten, så rekommenderar vi att du följer England. England ligger relativt nära oss geografiskt, vilket betyder att det inte är någon markant tidsskillnad. Dessutom är England en världsnation inom cricket, som regelbundet tävlar internationellt och håller mängder av nationella tävlingar.