DOTA 2 betting – Odds på MOBA eSport

MOBA står för Multiplayer Online Battle Arena, och har varit en av eSportens mest populära genrer sedan det första DOTA blev populärt i början på 2000-talet. Idag är DOTA 2 tillsammans med konkurrenten League of Legends två av de mest populära spelen inom elektronisk sport någonsin. I den här artikeln ska vi titta närmare på DOTA 2 betting, och lite saker som kan vara bra att veta. DOTA 2 betting är mycket populärt, och du hittar odds på eSporten hos de flesta spelbolag som erbjuder betting på nätet. I listan precis nedanför hittar du några av våra favoritsidor för eSport betting.

Spelbolag med odds på Dota

Spelsida
Bonus
Betyg
Spela
1
100 cash free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Så här funkar DOTA 2 i snabba drag

I DOTA 2 möts två lag. Varje lag har 5 spelare och en bas på motsatta sidor om kartan. Kartan delas itu av en flod. Resten av kartan är sporadiskt fylld med terräng, skog och neutrala monster. Det finns tre olika vägar, kallade lanes, som går mellan de två lagens baser. Längs med dessa lanes finns det 2 torn tillhörande varje lag, totalt 4. Dessa torn attackerar alla enheter tillhörande motståndarlaget när dessa är inom räckhåll. Med jämna intervaller spawnar datorstyrda soldater, creeps/minions, vid båda lagens bas och rör sig längs med lanesen tills de möts i strid i mitten.

De olika lagens mål är att bygga ett så starkt lag som möjligt, döda creeps och motståndare, samla guld och erfarenhet, köpa stark utrustning och nå en hög nivå, samt slutligen förstöra motståndarens bas. När spelarnas karaktärer ökar i nivå kommer de att utrustas med 3 särskilda specialförmågor, samt en specialattack. Olika heroes har olika typer av inriktningar och förmågor, och det är av största vikt att bygga en effektiv och strategisk laguppsättning.

Obs, detta är en snabb genomgång av hur spelets grunder fungerar. DOTA 2 har över 115 heroes med unika förmågor och specialattacker, 155 items, 7 olika runor, neutrala monster samt bossar och mycket mer. Att lära sig hur spelet fungerar till 100% är svårt utan att själv spela, men det hindrar inte din möjlighet att få en grym åskådarupplevelse.

Betta på DOTA 2 och MOBA-spel

Att betta på DOTA 2 följer samma koncept som att betta på något annat MOBA-spel hos spelsidor. En match kan inte bli oavgjord, så vinnarspel är ett populärt alternativ för odds. Lagen försöker döda varandras hjältar, vilket ger kills, som kan ses som poäng. Ju mer kills ett lag har, desto större är oftast deras övertag. Det går att betta på en rad odds inom kills: Första kill (bloodlust), korrekt antal kills, spelare med flest kills och liknande. Det går också att betta på särskilda händelser. Det kan till exempel vara vilket lag som dödar bossen Roshan först, eller som förstör ett torn först. En match är oftast bäst av 3 eller 5 kartor. Därför går det också att spela på den totala vinnaren såväl som korrekt resultat.

DOTA 2 betting - Odds på MOBA eSport

Minors, Majors och The International

Många eSporter har en typ av VM-spel bestående av Minors och Majors. DOTA 2 är ingen undantag. Lag kan spela Minors för att kvalificera för Majors, och säsongen kulminerar i The International, som kan liknas med världsmästerskapen. The International hålls varje år, och finalerna hålls i enorma arenor inför tusentals åskådare. Miljontals människor streamar matcherna. Inom odds och betting är The International en av de största händelserna inom eSport online. Det har blivit tradition at årets TI gång på gång slår rekord för störst prissumma inom eSport evenemang. 2019 var prispotten $34,330,068. 2020-års TI kommer att hållas i Stockholm, men har p.ga COVID skjutits upp till 2021. Prispotten har redan passerat 40 miljoner dollar, alltså ungefär 351 miljoner kronor.