Counter Strike betting – Odds på populär FPS eSport

När det kommer till FPS, alltså First Person Shooter-spel så finns det inget så välkänt namn som Counter Strike. Spelet har funnits sedan år 2000 och är just nu på den fjärde versionen av spelet; Counter Strike: Global Offensive. Som eSport så är CS enormt. Det har miljontals aktiva spelare varje månad, och miljontals aktiva åskådare och fans. Särskilt när det är dags att dra igång säsongens Minors och Majors. Dessa tävlingar går att likna med ett VM i spelet, och varje år möts 8 lag i Major Stage, där världens bästa lag ska utses.

Counter Strike betting är mycket populärt, och du hittar odds på CS hos nästan varenda spelsida med ett acceptabelt oddsutbud. För att framgångsrikt kunna betta på CS:GO så finns det några saker som kan vara bra att veta. Både om spelet och att oddsa på det. Dessa saker ska vi titta närmare på nu.

Spelbolag med odds på Counter Strike

Spelsida
Bonus
Betyg
Spela
1
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2
100 cash free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Så här fungerar Counter Strike

En komplett expertguide för Counter Strike skulle bli väldigt lång. Så vi siktar på en kort sammanfattning här, och fokuserar på bettingdelen istället. Counter Strike är ett skjutspel. Två lag på 5 spelare var möts på spelets olika banor. Varje lag spelar 15 rundor som båda av spelets lag; terrorists och counter-terrorists. Det är alltså bäst av totalt 30 rundor som vinner, med andra ord först till 16. Terroristerna har som mål att plantera en bomb och skydda denna tills tiden gått ut. Counter-terroristernas mål är att desarmera bomben. Båda lag kan även vinna genom att eliminera alla motståndare.

Genom att få kills och poäng får spelarna cash. Denna cash kan de använda i spelets shop i början av varje runda. De kan använda sin cash på allt från olika granater och pistoler till automatvapen och snipers. Detta är grunderna i Counter Strike, och allt du behöver veta för att kunna komma igång. För att få bäst möjliga förståelse för spelet så rekommenderar vi självklart att du provar på det själv. Detta gör du genom spelplattformen Steam, från utvecklaren Valve, som också ligger bakom Counter Strike spelen.

Odds och betting på Counter Strike

När du ska betta på Counter Strike och andra eSporter så varierar oddsen väldigt mycket mellan olika spelsidor på nätet. Vissa fokuserar mer på eSport än andra, och en del fokuserar mer på särskilda eSporter än andra. Det kan vara en bra idé att ha ett konto hos flera spelbolag för att vara säker på att få den bästa teckningen.

Att betta på Global Offensive är väldigt enkelt, och du behöver inte vara någon expert för att komma igång. Om du är ny så kan du börja enkelt med vinnarspel och poäng på olika kartor och rundor. För turneringar hittar du självklart långtidsspel och head to head. När du börjar bli lite mer insatt och känner till de olika spelarna så kan du börja betta på antal kills, matchens spelare, korrekt poäng och liknande.

Bäst odds på Minors och Majors

När det kommer till att betta på CSGO finns det inget bättre än Majors turneringarna. Tävlingen går att likna med VM, och CS Majors är bland de största eSports eventen. Miljontals åskådare tittar på matcherna online, och tusentals personer tittar på matcherna live i stora arenor över världen. Sammanlagt så tar de kvalificerande tävlingarna, alla Minors samt olika Majors som leder upp till Champions Stage flera månader. Detta leder till väldigt många fina möjligheter till odds och betting på spännande matcher. Det svenska laget NiP har haft stora framgångar inom CS Majors, och danska Astralis är ett av turneringens bästa lag någonsin.

Counter Strike betting - Odds på populär FPS eSport

Streama CS:GO gratis på nätet

Counter Strike: Global Offensive, tillsammans med de flesta andra eSporterna, går att streama helt gratis online. Detta gäller inte bara de stora tävlingarna och turneringarna, utan även om du vill titta på när din favoritspelare eller dennes lag tränar och spelar för kul. Du kan följa CS:GO Live på YouTube Gaming och på Twitch.tv. Du kan också titta på highlights och tidigare matcher på båda sidorna. Det är väldigt vanligt att eSport lag och spelare har väldigt hög social media-närvaro. Så du kan följa dina favoriter ständigt för att ha koll på vad som sker. Detta är också ett bra sätt att hålla koll på deras dagsform inför kommande tävlingar. Vilket i sin tur skulle kunna hjälpa dig placera välinformerade bets.

Du kan ta emot en betting bonus för att få en mjukstart på din Counter Strike betting. I vår topplista hittar du de bästa svenska bonusarna just nu, och självklart kan du använda dem på eSport såväl som på andra sporter.