Betta på Amerikansk Fotboll – Odds på Football, NFL och Super Bowl

Amerikansk fotboll är utan tvekan den absolut största sporten i USA, där den sedan länge passerat Baseball. Sporten är spridd över hela världen, men i vår avlägsna del av världen har intresset alltid varit lite svalt. Men detta håller på att ändras, och svenskarnas sug efter amerikansk fotboll både på inhemsk och internationell nivå ökar stadigt. Precis som med andra sporter så kan du betta på amerikansk fotboll online för en extra spännande spelupplevelse. Tack vare teknikens framsteg har det aldrig varit enklare att ta del av liveodds och streama toppligorna på nätet. Om du är sugen på att testa odds på amerikansk fotboll har du hittat helt rätt; läs vidare!

Hitta oddsen på Amerikansk Fotboll hos

Spelsida
Bonus
Betyg
Spela
1
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
2
100 cash free spins
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
3
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
4
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller
5
100 kr
* 18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

NFL – National Football League

Du som vill betta på sporten amerikansk fotboll bör först och främst vända blicken mot NFL. NFL står för National Football League, och är världens högsta liga i sporten. Ligan är som du säkert redan visste amerikansk, och här tävlar världens 32 bästa lag från hela USA. Med ett snitt på närmare 70,000 live besökare per match har ligan världens högsta publiksnitt för idrott, men det ska dock tilläggas att ligan också är jämförelsevis ganska kort. NFL grundades 1920, och har alltså precis firat 100 års jubileum. Ligan klassas som en av USAs 4 viktigaste, tillsammans med MLB (Baseball), NBA (Basket) samt NHL (Hockey). Varje års NFL säsong avslutas med ett Super Bowl, och detta är det viktigaste som händer inom sporten.

Super Bowl – Sport och underhållning i världsklass

Super Bowl är finalspelen i NFL, men har blivit ett eget varumärke som är känt över hela världen. Sedan det tidiga 2000-talet så hålls årets Super Bowl alltid den första söndagen i Februari, och avgör segrarna av det föregående årets säsong. I USA kallas detta datum för Super Bowl Sunday, då det är nästan en högtid i landet. Hela USA och miljontals människor världen över bänkar sig framför TVn denna dag, men inte bara för att titta på världens bästa amerikanska fotboll: Super Bowl är berömt för sina legendariska halvtidspauser och reklamer. Många av tidernas största musiker har uppträtt under halvtidspausen, och kändisar från hela världen besöker och gästar evenemanget. Men det både snackas och bettas friskt även på reklamerna. Sändningstid under Super Bowl paus är något eftertraktat, och amerikanska företag betalar miljontals dollar och hyr in världens största skådespelare och kändisar för sina 30 sekunder i rampljuset.

Super Bowl döps alltid efter vilken plats i ledet som årets evenemang har. Så Super Bowl 2021 blir alltså LV, efter de romerska siffrorna, då det är den 55e upplagan av evenemanget. Super Bowl 2020 var LIV, och så vidare. Att betta på Super Bowl innebär att betta på världens bästa amerikanska fotboll, och också ett av de mest unika idrottsevenemangen i världen. Du hittar odds på matcherna, halvtidsunderhållningen och reklamerna hos de flesta svenska spelsidorna på nätet. Du som föredrar att spela på liveodds kan så klart även göra detta: Super Bowl sänds även i Sverige, även om det blir mitt i natten för oss. Men att föredra över svenska sändningar är att köpa ett NFL Gamepass, så att du även får se reklamerna och underhållningen!

Betta på Amerikansk Fotboll - Odds på Football, NFL och Super Bowl

Amerikansk fotboll i Sverige

Sporten kom till Sverige på 70-talet och de första föreningarna bildades i början på 80-talet. I Sverige heter vår allra högsta liga i amerikansk fotboll Superserien. Superserien hålls årligen för både damer och herrar. Något som är roligt och ovanligt är att intresset för sporten i Sverige verkar vara störst hos kvinnor. I Superserien för herrar deltar bara 4 lag: Carlstad Crusaders, Stockholm Mean Machines, Uppsala 69ers och Örebro Black Knights. Medans det i Superserien för damer är hela 9 klubbar. Dock så är det fortfarande Carlstad, Stockholm och Örebros damer som står för de flesta segrarna. Att sporten finns utspridd i vår egna land är så klart också en stor fördel: Du kan stötta lokalt föreningsliv genom att besöka matcherna inom Superserien och Div 1, och dessutom även få riktigt spännande live betting på köpet!