Fin start för Sverige i Hockey-VM

Tre Kronor har inlett gruppspelet starkt med två raka segrar. Efter en komfortabel seger mot Österrike i premiären blev det seger mot Tjeckien i den andra gruppspelsmatchen. Det gör att det svenska laget står på maximala sex poäng efter två omgångar. Härnäst väntar Storbritannien i en match som bara ska vinnas. Först därefter väntas tufft motstånd när Sverige först ställs mot Finland och sedan USA. Redan nu ser det ut att bli slutspel vilkett Sverige misslyckades med senast.

Oddsa på Hockey-VM med en oddsbonus från Casumo

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Sverige har varit bra hittills

Tre Kronors två inledande matcher har givit hopp om att detta kan bli en rolig turnering. Det är något Sverige skulle behöva efter att ha haft två ytterst svaga mästerskap bakom sig. Såväl förra VM som OS var direkt katastrofalt med tanke på förväntningarna som finns på svensk hockey. Men nu har det börjat bra med seger mot Österrike och Tjeckien. Framförallt mot Tjeckien såg Tre Kronor väldigt starka ut när man totalt gjorde fem mål framåt och kunde vinna matchen med 5-3.

Sverige bör krossa Storbritannien

Skulle Tre Kronor tappa poäng vore det en rejäl skräll enligt spelsidorna. Oddsen på svensk seger ligger nämligen på 1,04 vilket säger en hel del om det svenska favoritskapet. Storbritannien har inlett med förlust mot både Tjeckien och Norge. Därmed är det inte mycket som talar för svenskt fiasko.

Nyckelmatcher mot Finland och USA

Med Ryssland portade från turneringen är det en toppnation mindre att oroa sig för. Men Sverige har en tuff grupp med både USA och Finland. Dock krävdes det förlängning för att jänkarna skulle vinna mot Österrike så visst är det ingenting som skrämmer än så länge. Sverige vill hamna etta eller tvåa för att med stor sannolikhet undvika Kanada i en kvartsfinal. I övrigt är det inget som skrämmer allt för mycket i den andra gruppen då Tre Kronor ska klara av att slå Schweiz.