Den holländske tränaren ten Haag klar för Manchester United

Manchester United har inte haft en rolig säsong. Laget har bjudit på en rejäl kräftgång i ligan och när man inte kunna tro att det kunde bli värre har det blivit det ändå. Interimtränaren Ragnick har inte fått ordning på laget. Men nu står det klart att Ajax huvudtränare ten Haag tar över som ny manager. Det har därmed redan börjat spekuleras i att många spelare kommer att lämna samtidigt som det sägs att holländaren ska få mellan €120-200 miljoner att köpa nya spelare för. Kan Man United lyckas bättre nästa säsong eller kommer det att fortsatt vara tungt för klubben?

Betta på Premier League hos Casumo

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Har gjort succé i Ajax

ten Haag har gjort stor succé som tränare i Ajax. Hans främsta merit var när han sensationellt ledde laget till semifinal i Champions League år 2019. Då bjöd Ajax på en riktigt fin fotboll och nu gäller det att han lyckas omvandla detta hos United också. Han har tagit flera ligatitlar också med Ajax och trots att stora delar av laget försvann efter succén 2019 har han fortsatt att skörda framgångar i klubben.

Det är dock en helt annan sak att ta över som tränare för Manchester United. Laget har inte lyckats vinna ligan sedan 2013 när Sir Alex Ferguson lämnade. David Moyes, Luis van Gaal, José Mourinho och Ole Gunnar Solskjaer har alla haft ansvar för de pinsamma resultaten. De enda som lyckades ta titlar är José Mourinho och Luis van Gaal. Nu återstår det att se om ten Haag lyckas bättre än sina föregångare.

Massor av spelare kan lämna

Man behöver inte vara något geni bland oddsen hos spelsidor för att förstå att det kommer rensas i truppen. Paul Pogba, Eric Bailly, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata och många fler lär försvinna från klubben. För ten Haag kommer det säkerligen att bli en utmaning och han kommer att behöva bygga om till stora delar för grunden. Får Harry Maguire fortsatt förtroende som kapten eller hur kommer framtiden att se ut?