De Europeiska Finalerna

Veckan som varit har inneburit något alldeles extra när det kommer till de Europeiska cuperna. Inte mindre än tre stycken turneringar i Europa har spelat semifinaler vilket gör att vi nu har lagen klara som ska spela final i Europa Conference League, Europa League och Champions League. Högst dramatik var det helt klart i Champions League där Real Madrid lyckades vända i matchens slutskede. Vad som är kul är att det är sex olika ligor som har ett lag i final i dessa tre turneringar.

Hämta en oddsbonus och spela på Europas toppfotboll hos LeoVegas

18 + | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Europa Conference League går sin första final

Efter mycket dramatik i semifinalerna står det klart att det blir Roma mot Feyenoord i finalen. Mourinho kan därmed bli den första tränaren som vinner Champions League, Europa League och Europa Conference League. Roma lyckades spela 1-1 borta mot Leicester och vann sedan hemmamötet med 1-0. Feyenoord vann med 3-2 hemma och lyckades hålla 0-0 på bortaplan i returen. Lagen har mötts två gånger tidigare i Europa League 2015 utan att det bjudits på någon vidare fotboll. Den gången vann Roma ena mötet och det blev oavgjort i det andra. Hur går det den här gången med en titel på spel?

Frankfurt och Rangers i Europa Leagues final

Många hade nog trott att det skulle bli RB Leipzig och West Ham i Europa League-finalen. Men Frankfurt lyckades vinna såväl borta som hemma mot West Ham och tog sig välförtjänt till final. Rangers imponerade också då man låg under med 0-1 efter första mötet. Men efter en stark insats på hemmaplan mot RB Leipzig vann man med 3-1 och är därmed klara för final. Det blir därmed Tyskland mot Skottland i finalen.

Champions League-finalen blir en repris från 2018

Finalen i Champions League blir en repris av 2018 när Real Madrid lyckades besegra Liverpool. Nu är frågan om det blir samma utgång när de möts den här gången. Real Madrid har haft ett osannolikt slutspel med galna vändningar mot både PSG och Manchester City. Lägg till vinst mot Chelsea och det är galet hur laget tagit sig till final. Du hittar galna odds på fotbollsmatchen hos spelbolagen i Sverige.